Aktuelne vijesti

eMPIRICA prva u BiH dobila odobrenje slovenačke agencije NAKVIS za izvođenje transnacionalnog studija Poslovne informatike

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su u septembru 2012. godine od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij Poslovne informatike uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Studenti Visoke škole eMPIRICA, na osnovu te odluke, istovremeno se administrativno vode kao studenti obje visoke škole, i po okončanju studija dobijaju dvije diplome:

  • diplomu Visoke škole eMPIRICA
  • diplomu Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane.

Osim toga, studenti Visoke škole eMPIRICA imaju iste mogućnosti kao i studenti Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane, kada je riječ o uključivanju u Erasmus+ program razmjene studenata.

Studijski program Poslovna informatika reakreditiran je od strane Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS u 2017. godini. 

Navedeno potvrđuje da Visoka škola eMPIRICA zaista izvodi studijske programe koji su jedinstveni u BiH:

  • Studij Poslovne informatike koji jedini u BiH nosi dvojnu bosanskohercegovačko-slovenačku diplomu
  • Studij Inženjerske informatike koji jedini u BiH educira studente i u okviru Cisco akademije mrežnih tehnologija kroz sam studijski program, i to besplatno.

Ovdje možete preuzeti Odluku Agencije NAKVIS. (ODLUKA)

Upis studenata u akademskoj 2017./2018. godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics