PROJEKTI

eMPIRICA u Erasmus+ projektima

Erasmus+ Trans2Work

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u periodu 2015.-2018. učestvuje u Erasmus+ projektu Trans2Work - School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro, u okviru Ključne akcije 2, podakcija za izgradnju kapaciteta.

Konzorcijum projekata čini 18 institucija iz partnerskih zemalja (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina) i 5 institucija iz programskih zemalja (Grčka, Slovenija, Njemačka i Poljska). Osim Visoke škole eMPIRICA, u projektu iz BiH učestvuju još Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banja Luci, kompanije Procom d.o.o. i Profil MC d.o.o., te humanitarna organizacija Partner.

Projekat će izgraditi pristupačnu bazu podataka koja će biti posebno dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe osoba sa posebnim potrebama i njihovo zaposlenje a poslodavci će identifikovati pozicije koje su dostupne osobama s posebnim potrebama. Više...


 

Projekti mobilnosti nastavnika i studenata

U okviru Ključne akcije 1 Erasmus+ programa Visoka škola eMPIRICA je 2016. godine, u partnerstvu sa  Visokom školom za preduzetništvo i administraciju iz Lublina, Poljska, aplicirala i dobila sredstva Evropske komisije za mobilnost nastavnog osoblja. Četiri zaposlenika sa Visoke škole eMPIRICA realizovat će svoje programe mobilnosti u Lublinu, a jedan zaposlenik sa Visoke škole iz Lublina će svoj program mobilnosti realizovati na Visokoj školi eMPIRICA, u svrhu učešća u nastavnom procesu. Više...


U pozivu za projekte mobilnosti studenata i nastavnog osoblja iz 2016. i 2017. godine, u okviru Erasmus+ programa, Visoka škola eMPIRICA je dobila sredstva za program razmjene nastavnika i studenata sa Visokom školom za poslovne nauke iz Ljubljane, Slovenija. Predviđeno je da dva studenta Visoke škole eMPIRICA provedu po jedan semestar studirajući na Visokoj školi za poslovne nauke u Ljubljani, 3 nastavnika sa Visoke škole eMPIRICA će također sprovesti svoju mobilnost u trajanju od tri sedmice u Ljubljani. Projekat uključuje i sprovođenje mobilnosti tri profesora sa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane na Visokoj školi eMPIRICA, u trajanju od dvije sedmice. Više...

Upis studenata u akademskoj 2019./2020. godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics