Aktuelne vijesti

Kako nas studenti ocjenjuju

Objavljujemo uz saglasnost studenata koji su učestvovali u diskusiji - postovi sa foruma koji su pokrenuli naši studenti:

Prije svega hvala profesorima, asistentima i svim uposlenicima na VŠ eMPIRICA na trudu da nam studij učine što jednostavnijim, organizovanijim i prije svega zanimljivim. Odnos profesor-student (takođe se odnosi i na asistente) je odličan. Studirao sam i na drugom fakultetu tako da imam nekog iskustva. Predavanja su zaista na visokom nivou kao i sve vježbe. Dakle sve pohvale profesorima i asistentima jer nam pružaju sve ono sto na mnogim fakultetima u većini nedostaje... (Elvir Nuhanović)

Sve pohvale idu nastavnom osoblju kao i svim uposlenicima VŠ eMPIRICA, odnos prema studentima je zaista na zavidnom nivou, kvalitet predavanja nije nimalo narušen, asistentima idu posebne pohvale, jer pružaju ono što na mnogim fakultetima u našoj državi nedostaje... (Miralem Jagodić)

Definitivno se slažem da ovo što se od nas traži je prilično visoko, ali ne nedostižno. Profesori zaista zahtijevaju da se pokaže znanje i definitivno ovo nije fakultet koji će tek onako nekome dati diplomu a da on ne pokaže svoje znanje... (Goran Blagojević)

Ja zaista moram da pohvalim vrijedne asistente, koji su i više nego odlični na vježbama, te da im se zahvalim što su mi pružili toliko znanja (naravno za gradivo koje smo do sada prešli), što su svaku nejasnoću koju sam imala razjasnili do najmanjeg detalja, te zahvaljujući njima sa praktičnim dijelom ispita nisam imala problema... (Jasmina Zukančić)

Sve u svemu, ja sam zadovoljan i defintivno ću da reprogramiram svoje navike, tako da ću svaki dan nakon predavanja učiti to što je taj dan rađeno... (Aleksandar Grbić)

Ja sam očekivao nesto ovako, odnosno pretpostavio sam da neće biti lako. Sa druge strane, moguće je položiti ako se dovoljno uči... Mislim da se pokušava iskopirati ono što se radi na nekim svjetski poznatim visokim školama/univerzitetima, što naravno ne osuđujem, nego je čak i za pohvalu. Provjerava se da li studenti dovoljno znaju za prolaznu ili veću ocjenu, umjesto da se traži bilo šta što ne znaju kako bi ih se oborilo... (Mehdin Hodžić)

Ja bih za sada rekao da je sve organizovano kako treba a da se za prolaz definitivno mora "zagrijati stolica"... (Stanko Brković)

Detaljnije možete pročitati na izvodu iz studentskog foruma pod nazivom  „Vaši utisci poslije prvog testa“ sa naše platforme za e-učenje eCampus OVDJE.

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel