Aktuelne vijesti

Besplatni Microsoft MTA ispiti za studente i nezaposlene

Microsoft i Telecentre-Europe pokrenuli su inicijativu kojom se studentima i nezaposlenim osobama omogućava besplatno polaganje Microsoftovih ispita MTA (Microsoft Technology Associate).

Visoka škola eMPIRICA, kao jedan od autoriziranih Certiport testnih centara, poziva studente i nezaposlene da učestvuju u ovoj kampanji i po dobijanju doniranog vaučera polože jedan od MTA certifikacijskih ispita u prostorijama Visoke škole eMPIRICA u Brčkom.

Popis ispita MTA kao i upute za pripremu ispita mogu se pronaći na: http://www.certiport.com/portal/desktopdefault.aspx?page=common/pagelibrary/MTA_study_guides.html.

Donirani vaučeri i resursi za učenje su namijenjeni osobama koji još uvijek nemaju stalno zaposlenje, koji žele da istraže karijeru kao IT profesionalci, programeri ili administratori baza podataka.

Kandidati koji imaju prednost prilikom prijavljivanja za vaučere su:

 • mladi koji studiraju na nekom od računarskih studija i kojima će koristiti da dopune svoje formalno obrazovanje industrijskim certifikatom koji je međunarodno priznat,
 • mladi koji žele utvrditi da li je karijera vezana za informacijske tehnologije odgovarajuća za njih,
 • pojedinci zainteresovani za sticanje novih vještina kako bi postali privlačniji poslodavcima.

Informacije o navedenoj inicijativi, uslovi prijave i obrasci za prijavu mogu se pronaći na: http://tceurope.wufoo.eu/forms/telecentreeurope-free-mta-exam-voucher/.

Povratna informacija sa svim elementima vezanim za polaganje ispita (status prijave, vaučer za pristup ispitu itd.) dobija se nakon ispunjavanja obrasca za prijavu.

Prije registrovanja, provjerite kriterije podobnosti:

 • morate biti rezidenti Evrope ili Rusije,
 • trebate odabrati ispit koji želite polagati,
 • voljni ste učiti za ispit i polagati ga prije 30.06.2013. godine,
 • u mogućnosti ste polagati ispit na jednom od sljedećih jezika: engleski, kineski, korejski, japanski, španski, njemački, portugalski i ruski.
 • još uvijek niste zaposleni na puno radno vrijeme,
 • slažete se sa pružanjem povratne informacije u vezi sa iskustvom testiranja te se slažete sa učestvovanjem u dugoročnom praćenju uspjeha.

NAPOMENA:

 • vaučeri su validni do 30.06.2013. godine i to je krajni rok za polaganje ispita,
 • jedan vaučer vrijedi samo za jednu osobu,
 • jedan vaučer se može iskoristiti samo za jedan MTA ispit, stoga je veoma bitno da pri registraciji izaberete željeni ispit,
 • vaučer se može iskoristiti samo jednom,
 • strogo je zabranjeno prodavati vaučere.

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel