Aktuelne vijesti

Uspješno održana III. eMPIRICA IT radionica

Visoka škola eMPIRICA, u saradnji sa učenicima Gimnazije „Meša Selimović“ i Gimnazije „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle, uspješno je realizirala III. zimsku eMPIRICA IT radionicu za 40 učenika III-ih i IV-ih razreda Gimnazije „Vaso Pelagić“, Tehničke škole i Ekonomske škole iz Brčkog. IT radionica je organizovana 27.01.2014. godine u ICT labu Visoke škole eMPIRICA, za dvije skupine od po 20 učenika.

Teme III. zimske eMPIRICA IT radionice bile su:

  • Kako putem društvenih mreža prezentovati sebe - Edukator: Kemal Nedžibović, Gimnazija „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle,
  • Društvene mreže - šta sve mogu - Edukator: Amir Mujačić, Gimnazija „Meša Selimović“ iz Tuzle,
  • Iskoristite MovieMaker i YouTube: predstavite sebe i svoju kreativnost – Edukatori: asistenti Visoke škole eMPIRICA.

Kroz igre ličnog predstavljanja, rada u timu i trening nastupa u medijima učenici su  educirani da uspješno prezentiraju i prodaju svoju ideju, promovišu sebe i dođu do ciljane populacije. Naučili su kako  se društvene mreže mogu koristiti za reklamu vlastitih ideja i projekata na mnogo inovativnih načina, a jedan od njih je i putem YouTube mreže i alata kao što je MovieMaker.

Radionica sličnog sadržaja je također održana 16. i 17.12.2013. godine u Gimnaziji "Meša Selimović" u Tuzli, za 100 učenika srednjih škola iz Tuzle, kao dio projekta "Hi 5 for Wi-Fi", autora-učenika Amira Mujačića i Kenana Hadžihasanovića.

S obzirom na jako veliki interes koji je iskazan za učešćem u ovim radionicama, Visoka škola eMPIRICA namjerava ponovo organizovati slična edukativna druženje sa učenicima brčanskih srednjih škola u narednim mjesecima, o čemu će svi zainteresovani biti pravovremeno obaviješteni putem web stranice www.empirica.ba i posredstvom srednjih škola.


 

 

 

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel