Aktuelne vijesti

Osvoji stipendiju do 2500 KM za upis na studij eMPIRICE

 

eMPIRICA ICT CHALLENGE 2014

 

Ako voliš informatiku, ovo je izvrsna prilika za tebe! Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA poziva te da se prijaviš na takmičenje iz znanja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija i osvojiš vrijednu stipendiju za upis na studij eMPIRICE.

Šta je eMPIRICA ICT CHALLENGE?

eMPIRICA ICT CHALLENGE je takmičenje iz znanja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, na kom će se provjeravati teorijske osnove iz gotovo svih područja informatike, kao i opšta informisanost o aktuelnim temama iz svijeta informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Kako se prijaviti?

Na takmičenje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola iz BiH, kao i kandidati koji su ranije završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za prijavu je potrebno popuniti OBRAZAC za prijavu, do srijede 23. aprila 2014. godine.

Mjesto i datum održavanja

Takmičenje će se održati istovremeno u Brčkom i Tuzli, u subotu 26. aprila 2014. godine, s početkom u 10 sati.

Nagrade: 10 stipendija u iznosima od 500 do 2500 KM za upis na studij eMPIRICE 

Deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate dobit će vrijednu stipendiju za upis na Visoku školu eMPIRICA, za jedan od studijskih programa: Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz odabir načina studiranja (redovan studij ili studij na daljinu), u iznosima od 500 do 2500 KM:

  1. nagrada – 2.500,00 KM
  2. nagrada – 2.000,00 KM
  3. nagrada – 1.500,00 KM
  4. nagrada – 1.200,00 KM
  5. nagrada – 1.000,00 KM
  6. nagrada –    900,00 KM
  7. nagrada –    800,00 KM
  8. nagrada –    700,00 KM
  9. nagrada –    600,00 KM
  10. nagrada –    500,00 KM

Faze takmičenja 

U prvoj fazi takmičenja kandidati polažu on-line test za provjeru znanja u oblasti ICT. Rangiranje najboljih deset kandidata se vrši na osnovu osvojenih bodova na testu, i to samo u slučaju da kandidati ostvare više od 50% bodova. U slučaju da neki od deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate imaju isti broj bodova, za njih se organizuje druga faza takmičenja, u kojoj će kandidati imati priliku pokazati svoju kreativnost i inovativnost u razgovoru sa eMPIRICA timom, o temama iz oblasti informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Na osnovu bodova ostvarenih u drugoj fazi sačinit će se konačna rang lista najboljih deset kandidata. Sa ostalim propozicijama takmičenja takmičari će biti upoznati prije testiranja.

PRIHVATI  IZAZOV I PRIJAVI SE

Prijavite se najkasnije do 23. aprila 2014. godine, putem OBRASCA za prijavu. Imena pobjednika bit će objavljena u srijedu, 30. aprila 2014. godine na web stranici Visoke škole eMPIRICA -  www.empirica.ba

Za više informacija o studijskim programima na Visokoj školi eMPIRICA posjetite linkove:

INŽENJERSKA INFORMATIKA

POSLOVNA INFORMATIKA

Zašto je mudro odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA pogledajte OVDJE.

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel