POČETNA

O studiranju


Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

O eMPIRICI

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je osnovana ...
Opširnije

Dobrodošli na našu web stranicu

Cijenjeni studenti, poštovani roditelji,

U svakom društvu visokoškolske ustanove su akademske zajednice slobodnih pojedinaca – nastavnika, istraživača i studenata i  predstavljaju najprogresivniji dio društva. Na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA stremimo visokom kvalitetu, upostavljamo kriterije kreiranja produktivne budućnosti, omogućavamo mladim ljudima sticanje znanja koja će biti  adekvatno valorizirana u bosansko-hercegovačkom i evropskom društvu, te se trudimo podići konkurentnost u okruženju, povezujući biznis sa naukom i obrazovanjem. Dvojne BiH-SLO diplome, naučna znanja i stručne vještine, te edukacija u oblasti priznatih industrijskih certifikata, koje naši studenti stiču na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA omogućava im da zaposlenje biraju u Bosni i Hercegovini, zemljama regiona, kao i zemljama Evropske Unije i širom svijeta.

Mi školujemo studente za najtraženija zanimanja na tržištu rada. 90% naših diplomanata je zaposleno u struci, značajan broj njih se zaposlilo u IT kompanijama u kojima su boravili na praktičnom obrazovanju tokom studija, a također značajan broj njih radi za strane IT kompanije. Neki od naših diplomanata su nastavili studij na II. ciklusu.

Opširnije

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA

article 1

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA - ACU eMPIRICA u svom konceptu djelovanja podržava ideju permanentnog obrazovanja, koji se u Bolonjskom kontekstu zove cjeloživotno učenje (Lifelong Learning). Ova izuzetno propulzivna ideja u velikoj mjeri korespondira upravo sa informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, koje se izučavaju i također svakodnevno koriste  u radu i obrazovnom procesu na ovoj visokoškolskoj instituciji.

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA nudi napredne programe, seminare i treninge informatičke i poslovne edukacije kojima ćete unaprijediti svoje znanje, poslovanje, efikasnost i  profesionalnu izvedbu.

U okviru Akademije cjeloživotnog učenja eMPIRICA, kroz naš autorizirani Certiport testni centar možete se testirati i certificirati za sljedeće programe: Microsoft® Office certifikacijski program, Microsoft® Technology Associate certifikacijski program, Adobe® Certified Associate certifikacijski program,  CompTIA Strata™ IT Fundamentals, Autodesk® Certified User certifikacijski program, Intuit® QuickBooks Certified User certifikacijski program i Internet and Computing Core Certification (IC³®).

Pogledajte trenutno otvorene konkurse Akademije cjeloživotnog učenja eMPIRICA OVDJE.


Programi informatičke edukacije

Informatička edukacija će vas osposobiti da ovladate znanjima iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija i vještinama korištenja računara:

Program CISCO akademije mrežnih tehnologija

 • CCNA (Cisco Certified Network Associate) - osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija,
 • CCNA Security - nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području sigurnosti računarskih mreža,
 • IT Essentials - osnovni nastavni program koji polaznike uvodi u svijet osobnih računara i Windows operativnog sistema.

O načinu organizacije i izvođenja programa Cisco akademije na Lokalnoj Cisco akademiji VS eMPIRICA pročitajte ovdje

Programi informatičke pismenosti – IC³ je globalni edukacijski i certifikacijski program dizajniran za sticanje i certifikaciju digitalne pismenosti u oblasti osnova korištenja računara i Interneta. To je prvi certifikat priznat od strane National Skill Standards Board (NSSB). Najnoviji  IC³ program poznat kao IC3-GS4 (Global Standard 4) je ažuriran za korištenje Microsoft Windows 7 OS i Microsoft Office 2010 paketa. IC³ uključuje sljedeće module: 

 • Computing Fundamentals

 o   hardware,

 o   software,

 o   operativni sistemi,

 o   izlazni i ulazni uređaji,

 o   troubleshooting,

 o   uticaj računarskih tehnologija.

 ·         Key Applications

 o   tekstualno procesiranje,

 o   rad sa tabelama,

 o   prezentacijske aplikacije,

 o   uobičajne mogućnosti svih aplikacija pomoću kojih se uči brže, radi pametnije i bolje prezentuje.

 ·         Living Online

 o   rad na Internetu,

 o   rad u mrežnom okruženju,

 o   elektronska pošta,

 o   povećavanje komunikacije, edukacije i socijalne interakcije sigurnim i etnički ispravnim putem.

Programi e-učenja – naučite osmisliti i izraditi on-line materijale i e-kurseve uz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija, savladajte tehnologije i tehnike e-učenja, upoznajte sisteme za e-učenje, te medije i tehnologije koje se mogu koristiti u nastavi. Unaprijedite i inovirajte nastavni proces, postanite prepoznatljiv autor on-line edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti.


Programi poslovne edukacije

Poslovna edukacija će vam omogućiti da ovladate metodologijom primjene informacijskih tehnologija u poslovanju i vještinama dobrog upravljanja, poslovanja i komuniciranja:

Poslovno komunikacijske vještine – programi poslovno komunikacijskih vještina se nude u saradnji sa renomiranom edukacijskom kućom HalPet poslovna komunikacija d.o.o. iz Zagreba, čiji stručnjaci već petnaest godina omogućavaju treninge poslovnim ljudima i vodećim firmama iz cijele Hrvatske. Programi poslovno komunikacijskih vještina sastoje se od programa: menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, prodajnih vještina i drugih modernih tehnika kojima se poboljšava profesionalna i lična izvedba:

Komunikacijske vještine

Menadžerske vještine

Prodajne vještine  

Osobni razvoj i osobna efikasnost

e-poslovanje – uvođenje elektronskog poslovanja učiniće vaš rad bržim i efikasnijim ali i interesantnijim. Jednom stečene navike rada u  informatički prilagođenom sistemu učiniće da ne možete zamisliti da ste nekada drugačije radili.

Poslovni engleski jezik – ovaj program omogućiće vam da vodite usmenu i pisanu korespondenciju na engleskom jeziku na primjeren i profesionalan način. Pohađanjem ovog kursa osposobićete se da vodite slobodnu i uspješnu konverzaciju samostalno sa partnerima iz cijelog svijeta. Program poslovnog enegleskog jezika namijenjen je biznis profesionalcima, koji žele da razviju komunikaciju sa sličnim partnerima iz svijeta.


Nastavni plan i program Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA koncipiran je tako da omogućava studentima i usvajanje znanja potrebnih za sticanje priznatih IT certifikata kroz sam proces studiranja, pažljivo raspoređeno kroz pojedine predmete unutar svih semestara. Budući da će Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, u okviru Akademije cjeloživotnog učenja, dobiti status ispitnog centra Pearson VUE, studentima će biti omogućeno sticanje certifikata unutar matične ustanove.

ACU eMPIRICA će, u zavisnosti od potražnje na tržištu i globalnih trendova u oblasti IKT i poslovnih vještina, uvoditi nove i proširivati postojeću ponudu kurseva, što će studentima, kao i ostalom građanstvu, omogućiti da budu u korak sa razvojem najmodernijih IKT tehnologija i steknu prestižne informatičke i poslovne vještine.

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

 • Visoka škola eMPIRICOM Tuzla

  eMPIRICOM TUZLA: DOZVOLA ZA RAD - LICENCA >>>

   

  eMPIRICOM TUZLA: DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKOG PROGRAMA >>>

   

  eMPIRICOM TUZLA: AKREDITACIJA >>>

   

  Odjeljenje Visoke škole eMPIRICA u Tuzli

  eMPIRICA TUZLA - RJEŠENJE >>>

   

  eMPIRICA TUZLA - DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKIH PROGRAMA >>>

   

  Visoka škola eMPIRICA Brčko

  eMPIRICA BRČKO: DOZVOLA ZA RAD >>>

   

  eMPIRICA BRČKO: PRVA LICENCA - PRVA AKREDITACIJA >>>

   

   

  Izvod iz Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH:

   

  Član 29. stav (6): Dozvola za rad iz stava 3 ovog člana predstavlja prvu akreditaciju i licencu visokoškolske ustanove koju je visokoškolska ustanova obavezna obnoviti najkasnije dvije godine nakon dobijanja dozvole.

   

  Rješenje o izvođenju transnacionalnog studija Poslovne informatike za dvojnu diplomu >>>

   

  Cisco akademija - autorizacija >>>

   

  Certiport testni centar - autorizacija >>>

   

   

  Opširnije

 • Inženjerska informatika

  Studijski program Inženjerska informatika na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je jedini studijski program inženjerske informatike u BiH koji studentima omogućava besplatno pohađanje programa Cisco akademije u okviru samog studija (4 semestra Cisco akademije su sadržajno preslikana u 4 predmeta studijskog programa), a koji ih priprema za uspješno polaganje Cisco certifikata, jednog od najcjenjenijih industrijskih certifikata u svijetu u oblasti mrežnih tehnologija.

   

  Opširnije

   

  Poslovna informatika

  Studijski program Poslovna informatika na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je jedini studijski program poslovne informatike u BiH koji studentima nudi dvojnu diplomu po završetku studija -  diplomu licencirane visokoškolske institucije iz BiH  (Visoka škola eMPIRICA) i diplomu akreditirane visokoškolske institucije iz EU (Ljubljana School of Business).

   

  Opširnije

 • Osiguranje kvaliteta na Visokoj školi eMPIRICA

   

   

  Visoka škola eMPIRICA  redovno prati i poboljšava kvalitetu i učinkovitost obrazovnog, naučnog, istraživačkog i stručnog rada. Osnovni zadatak visokoškolske ustanove u ovom segmentu je uspostaviti mehanizme za praćenje i ocjenu kvaliteta i učinkovitosti rada, prvenstveno na temelju samoevaluacije koja uključuje sve studente i angažovano osoblje.

   

   

  Samoevaluacija vlastitog rada visokoškolskoj ustanovi omogućava suverenost, što je preduslov za postojanje istinske autonomije ustanove, te potiče sve zaposlene i sudionike na razmišljanje da je svako od nas odgovoran za kvalitetu i uvođenje poboljšanja. Na Visokoj školi eMPIRICA posvećena je sistematična, strukturirana i trajna pažnja kvaliteti rada, a posebno kvaliteti obrazovnog procesa.

   

  Politika osiguranja kvaliteta

   

  Opširnije

 •  

  Ured za međunarodnu saradnju

    

  Osnovna djelatnost Ureda za međunarodnu saradnju je razvoj međuinstitucionalne i međunarodne saradnje, te obavljanje savjetodavnih, administrativnih i koordinacijskih poslova prilikom prijavljivanja i  učestvovanja Visoke škole eMPIRICA u međunarodnim naučno-istraživačkim i stručnim programima, programima mobilnosti studenata, akademskog i administrativnog osoblja, i drugim dostupnim programima i projektima.

   

  Kontakti:

   

  Selma Berbić, voditelj ureda

  e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

   

  Više o Uredu i međunarodnoj saradnji možete pogledati OVDJE.

   

Web Analytics