POČETNA

O studiranju


Studijski programi i načini studiranja

O fakultetu eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je osnovana 2012. godine u Brčkom. Organizuje nastavu na dva studijska programa: Inženjerska informatika i Poslovna informatika. Pročitajte više  

Dobrodošli na našu web stranicu

Cijenjeni studenti, poštovani roditelji,

U svakom društvu visokoškolske ustanove su akademske zajednice slobodnih pojedinaca – nastavnika, istraživača i studenata i  predstavljaju najprogresivniji dio društva. Na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA stremimo visokom kvalitetu, upostavljamo kriterije kreiranja produktivne budućnosti, omogućavamo mladim ljudima sticanje znanja koja će biti  adekvatno valorizirana u bosansko-hercegovačkom i evropskom društvu, te se trudimo podići konkurentnost u okruženju, povezujući biznis sa naukom i obrazovanjem. Dvojne diplome, naučna znanja i stručne vještine, te edukacija u oblasti priznatih industrijskih certifikata, koje naši studenti stiču na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA omogućava im da zaposlenje biraju u Bosni i Hercegovini, zemljama regiona, kao i zemljama Evropske Unije i širom svijeta.

Mi školujemo studente za najtraženija zanimanja na tržištu rada. 90% naših diplomanata je zaposleno u struci, značajan broj njih se zaposlilo u IT kompanijama u kojima su boravili na praktičnom obrazovanju tokom studija, a također značajan broj njih radi za strane IT kompanije. Neki od naših diplomanata su nastavili studij na II. ciklusu.

Opširnije

Riječ direktora

Dragi budući studenti, pozdravljam vas i želim vam dobrodošlicu na prvi akreditirani fakultet u Brčkom - Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

Za vas smo kreirali savremene i inovativne studijske programe u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, usmjerene ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji će vam omogućiti visoku prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke. 

Želim vam ukazati na činjenicu da su digitalne tehnologije jedno od najbrže rastućih područja industrije i da bilježe snažan rast prihoda i broja zaposlenih, kako u BiH, tako i na svjetskom nivou. Drugim riječima, izborom karijere u propulzivnoj i rastućoj IKT industriji krećete s inicijalnim vjetrom u leđa! Stalne promjene u svijetu oko nas nude i nove mogućnosti, trebamo ih iskoristiti na način da razvijemo vlastito znanje i kompetencije, jer je to jedini način da se brzo prilagodimo i budemo uspješni u konkurentnom okruženju.

Vas, buduće studente, dočekujemo sa pažljivo odabranim profesorima, dodatno educiranim za izvođenje tehnološki potpomognute nastave, razvijenim multimedijskim obrazovnim sadržajima za redovan i studij na daljinu, modernom laboratorijskom opremom, u novim i opremljenim predavaonicama. Za ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva na usluzi su vam nastavno osoblje i ostali zaposlenici našeg fakulteta, čija su vam vrata uvijek otvorena.

Uspjeh ne dolazi preko noći. Zato budite ustrajni, obrazujte se, budite znatiželjni, istražujte. Prihvatite izazov, uložite u sebe i svoju budućnost! Naposljetku, nije svejedno kakvu karijeru izaberete, i nije svejedno gdje ćete je izgraditi. Stoga nam dozvolite da vas povedemo u digitalnu budućnost.

mr.sc. Muhdin Mujačić, dipl.ing.el.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics