LICENCE I AKREDITACIJE

Studenti o eMPIRICI

Forum: studenti o eMPIRICI

 

Denis Bećirović, student na daljinu, Poslovna informatika: eMPIRICA je evropski priznata visokoškolska ustanova

 

 

 

"eMPIRICU doživljavam kao jedno prijatno mjesto sa vrlo dobrom i dinamičnom atmosferom za učenje i sticanje obrazovanja. Pri upisu sam tražio fakultet koji mi može pružiti moderno i kvalitetno up-to-date obrazovanje na daljinu jer ne bih mogao prisustvovati redovnim predavanjima zbog poslovnih obaveza. Također je bitna činjenica da se na programu Poslovna informatika po završetku studija dobija dvojna diploma iz Evropske Unije, a na programu Inženjerska informatika besplatan CISCO CCNA program. Prisutna je i odlična i blagovremena komunikacija sa nastavnim osobljem koji su spremni da izađu u susret oko bilo kakvih problema vezanih za nastavu. eMPIRICA je evropski priznata visokoškolska ustanova koja je u potpunosti u skladu sa Bolonjom i poslije završetka studija možete nastaviti školovanje bilo gdje u EU. Ono što bih poručio budućim studentima je to da ako želite da osjećate da profesori, asistenti i zapravo cijeli fakultet postoji zbog vas, a ne vi zbog njega (kao sto je slučaj na većini državnih fakulteta), onda je Visoka škola eMPIRICA Vaš pravi izbor!"

 

Mehdin Hodžić, student na daljinu, Inženjerska informatika: eMPIRICA je fokusirana na stvaranje istinskih IT stručnjaka - eMPIRICU bih preporučio svakom ko želi da se bavi informatikom

 

 

 

"Pred početak studija nisam znao kako će se sve ovo odvijati, iako sam imao pozitivan stav i dobar predosjećaj. Već nakon nekoliko sedmica predavanja bio sam uvjeren da je upis na ovaj studij nešto što mi pruža brojne prednosti u odnosu na druge visokoškolske ustanove, bilo da se radi o fakultetima pri nekom od univerziteta, bilo da su neovisne institucije.

eMPIRICA je za mene jedna savremena škola koja se koristi savremenim tehnologijama kako bi studiranje dovela na jedan zaista visok nivo kvalitete. Ja studiram na daljinu i na ovo ne gledam kao na improvizaciju studija, nego kao na značajnu prednost u odnosu na klasičan način studiranja. Ja svako predavanje mogu da pogledam više puta (audio snimak predavanja sa prezentacijom), mogu da kontaktiram profesora kad god mi je potrebno, mogu da riješim mnogo problema upravo zato što imamo materijale i profesore uvijek dostupne. Ovo za mene znači uštedu vremena i novca uz bolje rezultate nego kada bih morao da odem na neki F2F session.

Odnos profesora i asistenata prema studentima je za pohvalu. Kod njih se može osjetiti želja da se studenti zaista i nauče. Ovdje ne bih govorio o konkretnim prethodnim studiranjima (prethodni studij sam napustio kao apsolvent), ali mogu reći da eMPIRICA zaista ima zavidan kriterij kvalitete.

Druga stvar je vezana za plan i program koji pokriva jedno široko, ali aktuelno i suvremeno područje.
Mi učimo stvari koje nam trebaju, stvari koje ćemo da koristimo u našem IT poslu i samim tim transformišemo u neku korist. Studenti nisu opterećeni nepotrebnim materijalima, tako da je sav fokus na stvaranju istinskih IT stručnjaka.

eMPIRICU bih preporučio, i preporučivat ću, svakom ko želi da se bavi informatikom u budućnosti i to iz dva razloga: prvi je vezan za samu školu i kvalitet znanja kojeg student dobija, a drugi je vezan za samu prirodu posla. Na primjer, područje kompjuterskog programiranja je jedna od rijetkih oblasti gdje je izvoz znanja ovako fleksibilan i jednostavan. Mi možemo da radimo za bilo koga na planeti, a da pri tome ne izađemo iz grada u kome živimo. IT proizvod se "preko žice" izveze za nekoliko sekundi u bilo koju tačku u svijetu. To je značajna prednost u odnosu na "materijalne" proizvode, a outsourcing je trend koji je svakim danom sve više zastupljen. Također, za proizvodnju software-a ne treba puno ulaganja u strojeve. Znanje je jedini resurs kojeg treba da imamo. Taj resurs dobijamo od fakulteta kao što je eMPIRICA. IT se jako brzo mijenja, pa se stvaraju i potrebe za novim vrstama usluga u oblasti programiranja, što sigurno garantira dugoročne mogućnosti zapošljavanja."

 

Muhamed Poljaković, redovan student, Inženjerska informatika: Profesori i asistenti su uvijek otvoreni za komunikaciju

 

 

"Budući da sam prva generacija nisam mogao previše očekivati ali već sada vidim da mogu naučiti sve što je potrebno o računarstvu i poslovanju na eMPIRICI. Sviđa mi se raspored i fleksibilna atmosfera koja vlada na fakultetu. Jedino što bih promijenio je da mi vikend bude slobodan odnosno da nemam predavanja subotom. Nastava je zanimljiva i u skladu sa vremenom. Nijedna škola nije laka, i ovdje se od studenata traži trud i znanje, ali ovdje su asistenti i profesori otvoreni za komunikaciju i diskutovanje, zbog toga bih eMPIRICU preporučio svim budućim studentima."


Alma Hanušić, redovan student, Poslovna informatika: eMPIRICA nudi aktuelna i upotrebljiva znanja i iskustva, ali isto tako traži znanje od nas studenata

 

 

 

 

"Što se tiče nastave, predavanja i vježbi, jako su dobro organizovane. Dosta časova imamo praktične nastave - vježbi, sto je jako dobro, jer smatram da tako možemo više zapamtiti i naučiti. Dobro je to što možemo koristiti eCampus sistem na kojem se nalazi sav teorijski dio koji radimo na predavanjima i vježbama, i uvijek nam je dostupan. Također, profesori i asistenti su uvijek spremni pomoći i riješiti sve nejasnoće, što nam uveliko olakšava sve sto nas očekuje. eMPIRICA nam nudi aktuelna i upotrebljiva znanja i iskustva, ali isto tako traži od nas određen stepen znanja; ali neko osnovno znanje i znanje iz srednje škole, mislim da je dovoljno za upis na ovaj fakultet. Samo je potrebna želja i volja. Jako sam zadovoljna ovim fakultetom."

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics