AKADEMIJA CJELOŽIVOTNOG UČENJA

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA - ACU eMPIRICA u svom konceptu djelovanja podržava ideju permanentnog obrazovanja, koji se u Bolonjskom kontekstu zove cjeloživotno učenje (Lifelong Learning). Ova izuzetno propulzivna ideja u velikoj mjeri korespondira upravo sa informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, koje se izučavaju i također svakodnevno koriste  u radu i obrazovnom procesu na ovoj visokoškolskoj instituciji.

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA nudi napredne programe, seminare i treninge informatičke i poslovne edukacije kojima ćete unaprijediti svoje znanje, poslovanje, efikasnost i  profesionalnu izvedbu.

U okviru Akademije cjeloživotnog učenja eMPIRICA, kroz naš autorizirani Certiport testni centar možete se testirati i certificirati za sljedeće programe: Microsoft® Office certifikacijski program, Microsoft® Technology Associate certifikacijski program, Adobe® Certified Associate certifikacijski program,  CompTIA Strata™ IT Fundamentals, Autodesk® Certified User certifikacijski program, Intuit® QuickBooks Certified User certifikacijski program i Internet and Computing Core Certification (IC³®).

Pogledajte trenutno otvorene konkurse Akademije cjeloživotnog učenja eMPIRICA OVDJE.


Programi informatičke edukacije

Informatička edukacija će vas osposobiti da ovladate znanjima iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija i vještinama korištenja računara:

Program CISCO akademije mrežnih tehnologija

  • CCNA (Cisco Certified Network Associate) - osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija,
  • CCNA Security - nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području sigurnosti računarskih mreža,
  • IT Essentials - osnovni nastavni program koji polaznike uvodi u svijet osobnih računara i Windows operativnog sistema.

O načinu organizacije i izvođenja programa Cisco akademije na Lokalnoj Cisco akademiji VS eMPIRICA pročitajte ovdje

Programi informatičke pismenosti – IC³ je globalni edukacijski i certifikacijski program dizajniran za sticanje i certifikaciju digitalne pismenosti u oblasti osnova korištenja računara i Interneta. To je prvi certifikat priznat od strane National Skill Standards Board (NSSB). Najnoviji  IC³ program poznat kao IC3-GS4 (Global Standard 4) je ažuriran za korištenje Microsoft Windows 7 OS i Microsoft Office 2010 paketa. IC³ uključuje sljedeće module: 

  • Computing Fundamentals

 o   hardware,

 o   software,

 o   operativni sistemi,

 o   izlazni i ulazni uređaji,

 o   troubleshooting,

 o   uticaj računarskih tehnologija.

 ·         Key Applications

 o   tekstualno procesiranje,

 o   rad sa tabelama,

 o   prezentacijske aplikacije,

 o   uobičajne mogućnosti svih aplikacija pomoću kojih se uči brže, radi pametnije i bolje prezentuje.

 ·         Living Online

 o   rad na Internetu,

 o   rad u mrežnom okruženju,

 o   elektronska pošta,

 o   povećavanje komunikacije, edukacije i socijalne interakcije sigurnim i etnički ispravnim putem.

Programi e-učenja – naučite osmisliti i izraditi on-line materijale i e-kurseve uz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija, savladajte tehnologije i tehnike e-učenja, upoznajte sisteme za e-učenje, te medije i tehnologije koje se mogu koristiti u nastavi. Unaprijedite i inovirajte nastavni proces, postanite prepoznatljiv autor on-line edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti.


Programi poslovne edukacije

Poslovna edukacija će vam omogućiti da ovladate metodologijom primjene informacijskih tehnologija u poslovanju i vještinama dobrog upravljanja, poslovanja i komuniciranja:

Poslovno komunikacijske vještine – programi poslovno komunikacijskih vještina se nude u saradnji sa renomiranom edukacijskom kućom HalPet poslovna komunikacija d.o.o. iz Zagreba, čiji stručnjaci već petnaest godina omogućavaju treninge poslovnim ljudima i vodećim firmama iz cijele Hrvatske. Programi poslovno komunikacijskih vještina sastoje se od programa: menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, prodajnih vještina i drugih modernih tehnika kojima se poboljšava profesionalna i lična izvedba:

Komunikacijske vještine

Menadžerske vještine

Prodajne vještine  

Osobni razvoj i osobna efikasnost

e-poslovanje – uvođenje elektronskog poslovanja učiniće vaš rad bržim i efikasnijim ali i interesantnijim. Jednom stečene navike rada u  informatički prilagođenom sistemu učiniće da ne možete zamisliti da ste nekada drugačije radili.

Poslovni engleski jezik – ovaj program omogućiće vam da vodite usmenu i pisanu korespondenciju na engleskom jeziku na primjeren i profesionalan način. Pohađanjem ovog kursa osposobićete se da vodite slobodnu i uspješnu konverzaciju samostalno sa partnerima iz cijelog svijeta. Program poslovnog enegleskog jezika namijenjen je biznis profesionalcima, koji žele da razviju komunikaciju sa sličnim partnerima iz svijeta.


Nastavni plan i program Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA koncipiran je tako da omogućava studentima i usvajanje znanja potrebnih za sticanje priznatih IT certifikata kroz sam proces studiranja, pažljivo raspoređeno kroz pojedine predmete unutar svih semestara. Budući da će Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, u okviru Akademije cjeloživotnog učenja, dobiti status ispitnog centra Pearson VUE, studentima će biti omogućeno sticanje certifikata unutar matične ustanove.

ACU eMPIRICA će, u zavisnosti od potražnje na tržištu i globalnih trendova u oblasti IKT i poslovnih vještina, uvoditi nove i proširivati postojeću ponudu kurseva, što će studentima, kao i ostalom građanstvu, omogućiti da budu u korak sa razvojem najmodernijih IKT tehnologija i steknu prestižne informatičke i poslovne vještine.

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics