ORACLE AKADEMIJA

eMPIRICA postala član Oracle Academy

 

Oracle akademija (Oracle Academy) je globalni edukacijski program prisutan u više od 145 zemalja širom svijeta, koji nudi mogućnosti unaprijeđenja znanja, razvoja vještina i inovacija u oblasti računarskih tehnologija. Osim toga, Oracle nudi sveobuhvatne i u potpunosti integrirane aplikacije u oblaku i usluge bazirane na platformi (PaaS). Oracle akademija je jedinstvena u cijelom svijetu i godišnje je pohađa više od 2 miliona studenata.

Dostupan isključivo članovima Oracle akademije, kao što je to Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, ovaj obrazovni program pruža institucijama mogućnost da u svoje studijske programe uvrste svladavanje znanja iz oblasti programiranja u programskim jezicima Java, SQL i PL/SQL, dizajna baza podataka i sl., istovremeno razvijajući vještine važne za IT karijeru kao što su rješavanje problema, saradnja i razvijanje kritičkog razmišljanja kroz razne sadržaje za učenje i samouučenje.

Stupanjem u članstvo Oracle akademije, eMPIRICA je dobila mogućnost besplatne edukacije svojih nastavnika i asistenata kako bi usavršili svoja znanja i pomogli da učenje postane što praktičnije i zanimljivije. Kao institucionalni član, eMPIRICA je dobila na korištenje sve potrebne resurse i razvojne alate Oracle akademije, kako bi studentima omogućila razvoj praktičnih vještina koje će im pomoći u ostvarenju karijere u oblasti IT tehnologija. (LISTA INSTITUCIONALNIH ČLANOVA)

eMPIRICA tako slijedi najbolje prakse u edukaciji IT stručnjaka, gdje je bazu svojih obrazovnih resursa, te razvojnih i kolaborativnih okruženja i platformi obogatila sa još jednim značajnim i svjetski poznatim IT brandom, te sada studenti eMPIRICE imaju besplatan pristup do Cisco Networking Academy, Oracle Academy, WebEx Teams, MS Azure Dev Tools for Teaching i Microsoft Office 365.

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics