Aktuelne vijesti

eMPIRICA u Erasmus+ projektu Trans2Work

Predstavnici Visoke škole eMPIRICA su učestvovali na  trodnevnom kick off meeting-u Erasmus+ KA2 projekta Trans2Work (School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in SR, BiH, MNE) koji je održan u periodu 26 – 28 oktobra 2015. godine na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu.

Konzorcijum projekata čini 18 institucija iz partnerskih zemalja (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina) i 5 institucija iz programskih zemalja (Grčka, Slovenija, Njemačka i Poljska).

Osim Visoke škole eMPIRICA, u projektu iz BiH učestvuju još Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banja Luci, kompanije Procom d.o.o. i Profil MC d.o.o., te humanitarna organizacija Partner.

Projekat Trans2Work je odobren od strane Evropske Komisije u prvom Erasmus+ KA2 pozivu u kategoriji Capacity Building zajedno sa ostalih 139, od ukupno 515 prijavljenih projekata, koji se finansiraju budžetom od 120 milliona eura. Realizacija projekta će trajati tri godine.

Glavni cilj projekta je unaprijeđenje kvaliteta i važnosti tranzicije od škole do zaposlenja za  studenata sa posebnim potrebama. Ostali ciljevi projekta su:

  • Unaprijediti i pripremiti servise visokoškolskih institucija koji će omogućiti bolju tranziciju studenata sa posebnim potrebama sa visokokoškolskih ustanova do zaposlenje slijedeći evropske polise

  • Povezati visoko obrazovanje sa radnim okruženjem koje je pogodno za osobe sa posebnim potrebama

  • asimilirati tranzicijske mogućnosti i vještine s praksama i politikama EU-a

  • pripremiti poslodavce na razumijevanje potreba zaposlenika s posebnim potrebama kako bi se ponudila nova radna mjesta.

    Drugi sastanak je održan u martu u Solunu, Grčka. VIŠE

    Slike i izvještaje sa ostalih sastanaka možete pogledati na web stranici projekta.

  

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics