Aktuelne vijesti

Upis studenata u akademskoj 2020./2021. godini - Tuzla

DOZVOLA ZA RAD - LICENCA 

DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKOG PROGRAMA

AKREDITACIJA

 

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU ZA UPIS NA PRVU GODINU STUDIJA 

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU ZA UPIS  RADI NASTAVKA STUDIJA 

 

OGLAS

ZA PRIJEM DOKUMENATA ZA UPIS STUDENATA NA VISOKU ŠKOLU RAČUNARSTVA I INFORMATIKE eMPIRICOM U TUZLI NA SVE STUDIJSKE GODINE U AKADEMSKOJ 2020./2021. GODINI 

Član 1.

Pravo prijave imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva, koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

Član 2.

Na Visoku školu računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli u akademskoj 2020./2021. godini vršit će se upis na studijski program Računarstvo i informatika, sa smjerovima:

  • Softversko inženjerstvo (na prvu godinu studija)
  • Inženjerska informatika (na sve studijske godine)
  • Multimedijsko računarstvo (na prvu godinu studija)
  • Poslovna informatika (na sve studijske godine)

u trajanju od 3 ili 4 godine, odnosno 180 i 240 ECTS, za redovan studij i studij na daljinu.

  Član 3.

Prijem dokumenata vršit će se od dana objave oglasa na web stranici www.empirica.ba do 09.10.2020. godine.

Član 4.

U obrascu Prijave za upis, koja se može dobiti u Studentskoj službi  ili na web stranici www.empirica.ba, kandidati moraju naznačiti smjer na koji se žele upisati, te odabrati način studiranja: redovan studij ili studij na daljinu i dužinu trajanja studija.

Uz prijavu se obavezno prilažu:

  • svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednje škole, u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • diploma o završenoj srednjoj školi, u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • izvod iz matične knjige rođenih u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • uvjerenje o državljanstvu u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • prijava mjesta boravka (CIPS) u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu i odluku (rješenje) o nostrifikaciji diplome o završenom srednjem obrazovanju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su strani državljani prilažu i ovjerenu kopiju pasoša.

Kandidati koji se upisuju radi nastavka studija nakon gubitka statusa studenta na drugoj visokoškolskoj ustanovi dodatno prilažu i zahtjev za priznavanje ispita položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi, uvjerenje o postignutom uspjehu na prethodnom studijskom programu, te ovjeren studijski program po kom su studirali na drugoj visokoškolskoj ustanovi. Ukoliko je studijski program po kojem je kandidat studirao javno dostupan putem web stranice visokoškolske ustanove sa koje prelazi, isti nije potrebno dostavljati ovjeren.

Kandidati koji prelaze sa druge visokoškolske ustanove gdje trenutno imaju status studenta radi nastavka studija na Visokoj školi eMPIRICOM, predaju zahtjev za prelazak i priznavanje ispita položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi, te prilažu uvjerenje o statusu studenta, uvjerenje o postignutom uspjehu na prethodnom studijskom programu, fotokopiju indeksa, te ovjeren studijski program po kom su studirali na drugoj visokoškolskoj ustanovi. Ukoliko je studijski program po kojem je kandidat studirao javno dostupan putem web stranice visokoškolske ustanove sa koje prelazi, isti nije potrebno dostavljati ovjeren.

Član 6.

Prijavu na Oglas na propisanom obrascu, sa odgovarajućom dokumentacijom, kandidati su dužni podnijeti u utvrđenom roku lično ili preporučeno putem pošte na adresu: Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Fočanska 1, 75000 Tuzla.

Za bliža obavještenja kandidati se mogu obratiti Studentskoj službi lično ili putem telefona +38735312350, te putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

 

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU ZA UPIS NA PRVU GODINU STUDIJA 

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU ZA UPIS  RADI NASTAVKA STUDIJA 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA?

 

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics