Aktuelne vijesti

Diplome eMPIRICE priznate u EU

Diplomirani studenti Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, osim u BiH, zaposlenje pronalaze širom Evropske Unije, najvećim dijelom na teritoriji Savezne Republike Njemačke. 

Cerifikat o vrednovanju inostrane visokoškolske kvalifikacije službeni je dokument koji izdaje „Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen“ (Središnji ured za strano obrazovanje - ZAB), koji djeluje u okviru Stalne konferencija ministara obrazovanja i kulturnih pitanja u Saveznoj Republici Njemačkoj, a koji opisuje inostranu visokoškolsku kvalifikaciju, njenu profesionalnu i akademsku upotrebu, te omogućava pristup njemačkom tržištu rada za nositelje stranih visokoškolskih kvalifikacija.

Pri zahtjevu za radnu vizu po zakonu iz marta 2020. godine, svi podnositelji moraju imati priznatu diplomu u Njemačkoj (završen proces nostrifikacije). Bez toga nije moguće dobiti radnu vizu!

Ljubaznošću naših diplomanata prilažemo posljednja dva certifikata o priznavanju iz oktobra i novembra 2022. godine, te  prvi certifikat naših studenata iz 2019. godine, kojim se potvrđuje da je Visoka škola eMPIRICA priznata visokoškolska ustanova na području Savezne Republike Njemačke, te da naši diplomanti mogu regularno zasnovati radni odnos u EU na osnovu naših diploma. 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics