Članci

Modul 1: HTML i CSS

 

U okviru ovog modula naučit ćete o životnom ciklusu razvoja web lokacije (website), s ozbiljnijim fokusom na HTML/CSS segment web programiranja. Modul se fokusira na strukturu i stilizaciju web stranica, prevenciju i otklanjanju grešaka, testiranje i održavanje web lokacije, logički i vizualni dizajn.

Razumijevanje osnovnih HTML koncepata, njegovog razvoja, strukture dokumenta te anatomije oznaka osigurava kasnije razumijevanje i bolje prihvaćanje web razvojnih paradigmi. HTML oznaka je srce bilo koje web aplikacije, a poznavanje nekoliko ključnih principa HTML-a bez obzira na alat koji koristite za njegovu izradu jednako je važno kao i znati kako pravilno definirati HTML oznake i slijediti standarde, kako izraditi liste, tablice i slike. Sintaksa i semantika, struktura i sadržaj HTML dokumenata, HTML oznake i atributi, klase, mediji, forme, tabele, liste, su neke od oblasti kojima ćete ovladati.

HTML osigurava funkcionalnu i pristupačnu web lokaciju, no tek uz pomoć CSS-a moguće je napraviti vizualno atraktivnu i lako upotrebljivu web lokaciju ili Internet stranicu. Pravi izazov je usigurati da se takva stranica adaptira svakom uređaju, veličini i tipu ekrana. U svijetu modernih web aplikacija koji se moraju moći lako adaptirati na različite klijente, naučiti i prepoznati razliku između fizičkog i logičkog dizajna važnije je nego ikada. CSS je tehnologija koja omogućava odvajanje strukture i sadržaja od njegovog fizičkog izgleda. Dok je nekada CSS-om bilo moguće definirati tek izgled neke web lokacije, danas je poželjno definirati i dijelove njenog ponašanja. CSS anatomija i sintaksa, ključni koncepti, responzivni i adaptivni dizajn, pozadinska grafika, layout, su neka od CSS područja i primjena kojima ćete ovladati.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics