Članci

Modul 2: JavaScript

 

JavaScript je danas sinonim za programski jezik web preglednika, a zajedno sa HTML-om i CSS-om predstavlja jedan od tri stuba web tehnologija. JavaScript je programski jezik koji jednako dobro razumiju i klijent i poslužitelj i kao takav je No.1 prema zastupljenosti na webu. Poznavanje osnova i naprednih mogućnosti JavaScript skriptnog jezika osigurava bolje razumijevanje JavaScript biblioteka i njihovu svrhu. Biblioteke olakšavaju manipulaciju DOM objektima, omogućavaju bržu izradu dinamičkih vizualnih komponenti te olakšavaju podatkovno povezivanje HTML kontrola. JavaScript je prirodno namijenjen radu na klijentskoj strani, a najveća razlika u odnosu na bilo koji drugi jezik je mogućnost rada s HTML elementima te pristup sučelju Internet preglednika. Time mu je osiguran put za izradu bogatih web aplikacija.

Ovaj modul će vas naučiti čitavom konceptu programiranja u JavaScriptu, a jednom kada savladate koncepte programiranja možete preći na bilo koji drugi programski jezik. Naučit ćete razmišljati kao programer i kako na najbolji način implementirati logičku ispravnost programa, kako naredbe funkcionišu i kako izgleda sintaksa JavaScript programskog jezika. Naučićete sve o varijablama, različitim operatorima, redoslijedu izvršavanja operatora, petljama i algoritmima, bibliotekama i razvojnim alatima, DOM manipulaciji, JavaScript preporukama, izradi hibridnih i progresivnih aplikacija.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics