Članci

Modul 4: WordPress

 

Počevši kao servis za jednostavno objavljivanje i ažuriranje blogova, WordPress se od svog nastanka 2003. godine razvio u u najmoćniji alat za kreiranje web stranica, odnosno sistem za upravljanje sadržajem – CMS (Content Management System).

Bilo da želite kreirati web stranice bez kodiranja ili želite da naučite WordPress kako biste osvježili postojeće stranice, na pravom ste mjestu.

Polazeći od same instalacije sistema, preko elemenata korisničkog sučelja i naprednih mogućnosti, pa do predložaka i pluginova, modul daje zaokruženu edukaciju o WordPressu. Naučit ćete korake izrade stranice na CMS sistemu, instalirati WordPress i izrađivati stranice, postove, predloške. Svladat ćete alate za podešavanje i promjenu postavki WordPressa i teme sučelja. Svladat ćete upotrebu i instaliranje dodatnih alata za proširivanje funkcionalnosti.

Na kraju ćete imati znanja i vještine koji će vam omogućiti da uz pomoć WordPressa kreirate moderne i funkcionalne web lokacije (website). 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics