Članci

Modul 7: MySQL

 

MySQL (Structured Query Language) je projekat otvorenog koda (open source) švedske kompanije MySQL AB, koja se sada nalazi u vlasništvu kompanije Oracle. MySQL je RDBMS (Relational Database Management System) sistem za upravljanje relacionim bazama podataka. Aplikacije koje koriste MySQL bazu podataka su TYPO3, Joomla, Wordpress, Drupal kao i mnogi drugi softveri. MySQL također koriste i najpoznatiji web lokacije kao što su Facebook, Twitter, Flickr, Youtube i Google (ne uključujući pretragu).

Ovaj modul obrađuje osnove baza podataka i SQL tehnologije kroz MySQL server, rukovanje alatima za upravljanje MySQL serverom, kreiranje optimiziranih upita i rukovanje tokovima podataka, upoznavanje funkcionalnosti MySQL servera, strategije indeksiranja, backupa i optimizacije. Na kraju ćete ovladati naprednim mogućnostima MySQL-a kao što su transakcije, pogledi, uskladištene procedure, funkcije i trigeri.

Nakon uspješno završenog modula posjedovat ćete sva neophodna znanja i vještine za upravljanje bazama podataka kroz MySQL sistem.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics