Članci

Modul 9: C#

 

C# je objektno orijentirani programski jezik razvijen od strane kompanije Microsoft, s ciljem da .NET platforma dobije jednostavan, siguran, moderan, objektno orijentiran programski jezik visokih performansi. C# je nastao na temelju objektnih jezika Java, C++ i Visual Basic. Vrlo je sličan Javi i C++ jeziku.

C# se danas u najvećoj mjeri koristi kod Microsoft-ovih tehnologija za razvoj desktop aplikacija: WinForms, Universal Windows Platform, također prisutan je na webu u sklopu ASP.NET MVC ili WebForms-a, na mobile platformi standardno je imao pokriće nad Windows Phone sad kao Universal Windows Platform ali i na mobile cross-platform implementaciji po imenu Xamarin u kojoj se kao programski jezik primarno koristi upravo C#. Jako veliku upotrebu C# ima i u Game Developmentu u najpoznatijem game enginu zvanom Unity.

C# je idealan za sve one koji žele da savladaju vještine programiranja u .NET i ASP.NET frameworku korištenjem Visual Studio razvojnog okruženja. Krećemo od samog početka i uvoda u programiranje, a zatim se prolazi kroz osnovne pojmove i sintaksne komande C# programskog jezika, rješavaju se logički problemi i algoritmi, kao i kompleksnije relacije i pojmovi vezani za objektni dio C# jezika. Cilj je da se, kroz praktičan rad i realne primjere, upoznate sa okruženjem, načinom funkcioniranja i logikom C# programskog jezika, povezivanjem sa bazom, a sve kroz rješavanje i implementaciju raznih softverskih rješenja. Ovaj modul u svom prvom dijelu C# & .NET nudi savršen koncept obrazovanja i praktične obuke, koja vam je potrebna da postanete uspješan C# programer na .NET platformi. Drugu glavnu cjelinu, C# & ASP.NET, čini kombinacija C# programskog jezika i Microsoftova vlastita arhitektura ASP.NET, bazirana na C#, pomoću koje ćete razvijati robusne, sigurne i prilagodljive web ili desktop aplikacije.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics