Članci

Modul 8: Python

 

Python je veoma moćan i fleksibilan open-source programski jezik koji se može koristiti za web i API programiranje, Data Science, automatizaciju sistema, Machine Learning, robotiku, vještačku inteligenciju, kreiranje igrica i još mnogo toga. Python je još poznat i kao „hakerski programski jezik”, jer ga koriste oni koji se bave Cyber sigurnošću ili testiranjem sistema i mreža. Zapravo, programiranje u Pythonu možete upotrijebiti na bezbroj načina u svakodnevnom životu. Lakoća kojom se uči i koristi, kao i njegova velika praktična primjena, doveli su do toga da Python bilježi kontinuiran rast na tržištu kako u svijetu, tako i kod nas.

Na početku ovog modula upoznat ćete se sa Python sintaksom i semantikom jezika - načinom rada, tipovima podataka, strukturama podataka i operacijama nad njima. Nakon toga slijede poglavlja koja se bave tehnikama korištenja Pythona u razvoju web aplikacija.

Python se može koristiti i za izradu server-side web aplikacija, i u tu svrhu ćemo se koristiti jednim od Python web application development framework-a, od kojih su najpoznatiji: Django, web2py, bottle.py, Flask. U okviru ovog modula dodatno ćete svladati osnove web servera, setup Python web servera i programiranje cool aplikacija na back-end strani, izradu vlastitih servisa i API-ja, i još mnogo toga.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics