Članci

Modul 13: iOS programiranje

 

iOS programiranje podrazumijeva razvoj aplikacija za Apple uređaje, kao što su iPhone i iPad. iOS operativni sistem je mobilni operativni sistem koji koriste ovi uređaji i smatra se najstabilnijim operativnim sistemom za mobilne platforme.

U okviru ovog modula upoznat ćete se sa  arhitekturom iOS sistema i Apple ekosistemom, osnovnim UI kontrolama, osnovnim tipovima navigacije, radit ćete sa lokacijama i mapama. Ovaj modul također obuhvata uvod u konkurentno programiranje, uvod u web servise, kao i animacije i iscrtavanje custom objekata, te napredne tehnike razvoja iOS mobilnih aplikacija. Steći ćete znanje o verzioniranju koda i proći ćete kroz kompletan proces razvoja aplikacije, od projektnog zahtjeva do finalnog proizvoda. Također, naučit ćete da postavite aplikaciju koju ste napravili na Apple Store. 

Na kraju ćete biti sposobni samostalno izrađivati mobilne aplikacije za sve iOS uređaje, uz napredno korištenje razvojnog okruženja Xcode i Swift programskog jezika.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics