Dvojna diploma - transnacionalni studij

Dvojna diploma na studijskom programu Poslovna informatika

Studijski program Poslovna informatika na Visokoj školi eMPIRICA je jedini studijski program poslovne informatike u BiH koji studentima nudi dvojnu diplomu po završetku studija -  diplomu licencirane visokoškolske ustanove iz BiH  (Visoka škola eMPIRICA) i diplomu akreditirane visokoškolske ustanove iz Slovenije (Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane - Ljubljana School of Business).

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su u septembru 2012. godine od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij za studijski program Poslovna informatika.

Studenti Visoke škole eMPIRICA, na osnovu te odluke, istovremeno se administrativno vode kao studenti obje visoke škole, i po okončanju studija dobijaju dvije diplome:

  • diplomu Visoke škole eMPIRICA
  • diplomu Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane.

Sam proces sticanja NAKVIS ODOBRENJA je bio dugotrajan i zahtjevan. Visoka škola eMPIRICA je tokom tog procesa bila u obavezi dokazati kvalitetu nastavnog kadra, fizičkih resursa i procedura za osiguranje kvaliteta, što je i učinila. Samim izdavanjem odobrenja, NAKVIS nalaže Visokoj školi eMPIRICA da nastavu izvodi u skladu sa standardima kvaliteta propisanim od strane ove agencije, što se kontinuirano prati i evaluira putem metodologije za provjeru kvaliteta u visokom obrazovanju.

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics